Tijdens een klassikale quiz verschijnen de volledige antwoorden op het centrale scherm. Op de devices van de leerlingen verschijnen alleen de antwoordopties A, B, C, D. Hiervoor is bewust gekozen. Allereerst is het scherm van de devices van de leerlingen vaak te klein voor de volledige antwoorden. Daarnaast is de interactie met de docent en de rest van de klas essentieel voor een klassikale quiz. Dit kunnen we waarborgen door de antwoorden alleen op het centrale scherm te plaatsen.

Geef je online les en wil je toch dat leerlingen mee doen met een quiz? Dan hebben de leerlingen, naast hun telefoon of tablet, een tweede scherm nodig waarop ze het 'centrale scherm' zien. We hebben dit hier uitgelegd voor Microsoft Teams en Google Meet.