Als de leerling in een klas in LessonUp zit dan kun jij hem of haar een code geven waarmee nieuwe inloggegevens aangemaakt kunnen worden. Selecteer hiervoor de klas waarin in de leerling zit. Selecteer vervolgens de leerling. En kies tenslotte aan de rechterzijde van het scherm Stel inlogcode in. Deze code voert de leerling in, in de leerlingomgeving of de app.

Het is niet aan te raden de leerling een nieuw account aan te laten maken: hierdoor verschijnen er namelijk veel spookleerlingen in je klas, waardoor het klassenoverzicht in Mijn klassen onoverzichtelijk kan worden.