Mede vanwege de interactiviteit is het niet mogelijk om LessonUp-lessen offline te gebruiken en/of te downloaden. Het is wel mogelijk om een hand-out te printen en/of schermafbeeldingen te maken.

De beste manier om lessen te delen is gebruik te maken van de leerling-omgeving via lessonup.app of de LessonUp App (iOS/Android). De interactiviteit blijft om deze manier mogelijk, en tevens is de voortgang te raadplegen via rapportages.

Om lessen te kunnen delen heb je een Docent- of Schoollicentie nodig.