Met het component Tekst kun je tekstvakken op elke gewenste plek in je slide plaatsen, los van de geselecteerde layout.

Klik op + Component, en vervolgens op Tekst. Een tekstvak verschijnt in de linker bovenhoek van de slide.

De tekst in het tekstvak is nu geheel naar eigen wens aan te passen, zoals bijvoorbeeld: de tekstkleur, lettertype of -grootte. Alle aanpassingen staan los van de standaard layout van de slide.

Voor meer geavanceerde opties om het tekstvak aan te passen klik je op het tandwiel in het vak, en vervolgens op het potlood.

Het is mogelijk om tekst te voorzien van een achtergrondkleur. Hiermee kan extra accent aan een tekst worden gegeven. Het vlak dat voorzien is van een kleur, is groter en kleiner te maken door de grootte van het gehele tekstvak aan te passen.

Je kunt zelf elke kleur voor de tekst- en achtergrondvakken aanmaken door het kleurenpalet te wijzigen. Klik hiervoor op het potlood onder de kleuren. Klik vervolgens op + Voeg een kleur toe. Er verschijnt een nieuw vakje dat is aan te passen door op te klikken en de gewenste kleur aan te maken.