Met het component Hotspot kun je interactieve knoppen op elke gewenste plek in je slide plaatsen. Met hotspots kun je een extra laag oproepbare informatie toevoegen.

Klik op + Component, en vervolgens op Hotspot.

De hotspot verschijnt in de linker bovenhoek van de slide. De hotspot kun je groter of kleiner maken door de grootte van het kader aan te passen.

Voor meer geavanceerde opties om de hotspot aan te passen klik je op het tandwiel in het vak, en vervolgens op het potlood.

In het vak Titel geef je de tekst die zichtbaar is als de hotspot is ingeklapt.

In het vak Tekst voeg je de tekst toe die zichtbaar is op het moment je op de hotspot klikt.
De uiterlijke kenmerken van deze tekst, zoals de kleur, zijn aan te passen.

Het icoon en de kleur van een hotspot zijn geheel naar eigen wensen aan te passen.

Als je liever tekst in plaats van een icoon voor een hotspot wilt gebruiken dan kan dit ook. Dit kan handig zijn als je door middel van hotspots een stappenplan in je slide wilt maken. Vink hiervoor het vakje aan Gebruik tekst in plaats van icoon

Door op het tabblad Extra’s te klikken, verschijnt nog een aantal opties waarmee je het gedrag van de hotspot kunt bepalen. Zo is het hier mogelijk om de positie van de teksten te bepalen, de tekst bij aanvang uitgeklapt te laten zijn, titel en tekst een witte achtergrond te geven en de keuze of de hotspot tijdens de les verplaatsbaar moet zijn. Deze mogelijkheden zijn voor elke hotspot apart in te stellen.

Via het tabblad Media is het mogelijk om een reeds geplaatste of nieuw te uploaden afbeelding te koppelen aan een hotspot. De afbeelding verschijnt tijdens de presentatie op het moment dat er op de hotspot wordt geklikt.