Met het component Afbeelding kun je afbeeldingen op elke gewenste plek in je slide plaatsen, los van de geselecteerde layout.

Klik op + Component, en vervolgens op Afbeelding. In het scherm dat je ziet kun je, net als bij afbeeldingen toevoegen aan een slide een standaard layout, zelf een afbeelding uploaden, zoeken in LessonUp of zoeken op internet.

Als je de afbeelding hebt geüpload of gevonden, dan voeg je hem toe door er op te klikken. De afbeelding verschijnt dat in een kader in de slide.

De afbeelding kun je groter of kleiner maken door de grootte van het kader aan te passen.
Voor meer geavanceerde opties om de afbeelding aan te passen klik je op het tandwiel in het vak, en vervolgens op het potlood.

In dit scherm kun je de mate van transparantie en afronding van de afbeelding aanpassen. Tevens kun je hier aangeven of de afbeelding kan inzoomen en/of verplaatsbaar is tijdens de presentatie .

Net als bij het component Tekstvak kun je schaduw toevoegen aan een afbeelding.