Om een sleepvraag te maken, klik je in de editor op het grijze vlak met het witte plusteken, of op de knop + Voeg toe. Vervolgens kies je het onderdeel Sleepvraag.

Let op: een sleepvraag kan niet in een (bestaande, reguliere) slide worden aangemaakt. Er moet écht gekozen worden voor het lesonderdeel Sleepvraag.

Een sleepvraag bestaat altijd uit twee onderdelen: het sleepdoel en het sleeponderdeel.
Het sleepdoel: is de plek waar naartoe moet worden gesleept.
Het sleeponderdeel: het onderdeel (tekst, afbeelding, hotspot, audio) dat gesleept wordt.

Sleeponderdelen bevinden zich onder de knop + Component. De normale componenten zijn blauwgekleurd, de componenten die gebruikt kunnen worden in een sleepvraag zijn geelgekleurd.
Overigens kan van een normaal component (tekst, afbeelding, hotspot, audio), later altijd een sleeponderdeel worden gemaakt. Hierover later meer.

Een sleepdoel aanmaken
Klik op de rode knop Sleepdoel om een sleepdoel aan te maken.
Er verschijnt een sleepdoel in de slide. Het sleepdoel is te herkennen aan de rode kleur, en kent een nummer.

Als het sleepdoel wordt aangeklikt, verschijnt er een tandwieltje, de instellingen van het sleepdoel.
Met deze instellingen is het mogelijk het sleepdoel naar eigen wens in te richten, bijvoorbeeld door een achtergrondkleur of afbeelding toe te voegen.

Een sleeponderdeel aanmaken
Klik op een van de gele knoppen om één of meerdere sleeponderdelen aan te maken. Een sleeponderdeel kan een tekst, afbeelding, hotspot of audiofragment zijn. Hoewel ze inhoudelijk verschillen, is de werking hetzelfde. Er verschijnt een sleeponderdeel in de slide. Het sleeponderdeel is te herkennen aan de blauwe kleur, en kent een letter.

De werking is voor alle sleeponderdelen gelijk. Als het sleeponderdeel wordt aangeklikt, verschijnt er een tandwieltje, de instellingen van het sleeponderdeel.

Sleepdoel en sleeponderdeel verbinden
Om een sleepvraag te kunnen gebruiken, moeten sleepdoel en sleeponderdelen met elkaar zijn verbonden. Dit verbinden kan op verschillende manieren, maar het principe van de sleepvraag blijft gelijk.

Verbinden vanuit het sleepdoel
Klik op het pijltje naast het nummer in het rode vakje bovenaan het sleepdoel.
Selecteer het gewenste sleeponderdeel. Dit kunnen ook meerdere sleeponderdelen zijn, afhankelijk van de opdracht. Een verbindingslijn wordt weergegeven, ter visualisatie van de verbinding. Tevens wordt de letter van het verbonden sleeponderdeel in het sleepdoel weergegeven.

Verbinden vanuit het sleeponderdeel
Klik op het pijltje naast de letter in het blauwe vakje bovenaan het sleepdoel.
Selecteer het gewenste sleeponderdeel. Dit kunnen ook meerdere sleepdoelen zijn, afhankelijk van de opdracht. Een verbindingslijn wordt weergegeven, ter visualisatie van de verbinding. Tevens wordt de letter van het verbonden sleeponderdeel in het sleepdoel weergegeven.

Een uitgebreide handleiding voor de sleepvraag is hier te vinden, en/of bekijk deze korte video.