Standaard kent LessonUp acht kleuren. Voor de ene gebruiker is dat voldoende, maar de ander wil misschien meer keuze hebben.

In LessonUp is het mogelijk om kleuren toe te voegen aan je palet. Dit kan op verschillende plekken, maar alle toegevoegde kleuren zijn direct overal beschikbaar. Zo zijn de kleuren die zijn toegevoegd zowel voor teksten als achtergrondkleur te gebruiken.

Klik in het bewerkscherm op de knop Kleur

Je ziet nu de standaardkleuren van LessonUp. Klik op het potloodje om een kleur toe te voegen. Er verschijnt nu een kleurenpalet. Deze zal de eerste keer leeg zijn, maar alle kleuren die je zelf toevoegt zijn hier te bekijken, aan te passen en te verwijderen.

Klik op de knop Voeg een kleur toe. Er verschijnt nu een kader met daarin een wit vierkantje. Klik op het witte vierkantje.

Er zal nu een kleurenkiezer worden geopend. Dit is de kleurenkiezer die wordt gebruikt door het besturingssysteem. In onderstaande afbeelding is dit Windows.

De kunt nu elke gewenste kleur toevoegen. Dit kan aan de hand van een selectie of door gebruik te maken van RGB-codes. Deze laatste worden veel gebruikt door ontwerpers.

Ben je tevreden over de kleur? Klik dan op Sluiten.

De kleur is nu overal in LessonUp te gebruiken.

Als achtergrondkleur...

tekstkleur

…of bij verschillende componenten. En... vice versa!

Om een kleur te veranderen in een quiz-, open vraag of woordweb, moet je gebruik maken van een component Tekst. Meer informatie hierover vind je in dit artikel: Hoe werkt het component Tekst?