Met deze knop kun je kleuren toevoegen aan elke slide. Deze kleuren kun je een bepaalde waarde toekennen, bijvoorbeeld basis, extra uitleg of extra stof. De leerlingen zien deze kleurcodes vervolgens in een gedeelde les of toets.

Op deze manier kun je bij een toets bijvoorbeeld ook goed RTTI of OBIT toepassen en herkennen.

De waarde van de kleuren is eenvoudig aan te passen via de differentiatie instellingen.

De differentiatie-knop creëert geen gepersonaliseerde leerlijn.